Ga naar de inhoud
  • Home
  • Shop
    • Hela Kruiden Ketchup
    • Hela Maaltijdsaus
    • Hela Dressing
    • Hela Snacksaus
    • Hela Kruidenmix
    • Hela Kruidenolie
  • Over
  • Recepten
  • Contact
  • Mijn account
  • Home
  • Shop
    • Hela Kruiden Ketchup
    • Hela Maaltijdsaus
    • Hela Dressing
    • Hela Snacksaus
    • Hela Kruidenmix
    • Hela Kruidenolie
  • Over
  • Recepten
  • Contact
  • Mijn account
€ 0,00 0 Winkelwagen

Terug naar alle recepten

Poke bowl met krokante zalm, trio van radijs en wasabisaus.

met Hela Wasabisaus als smaakmaker.

voor 4 personen

60 ml Hela Wasabisaus

300 g pokébowlrijst

400 g zalmfilet (zonder huid)

1 avocado

100 g rode kool

2 wortels

1 chioggia biet

1 red meat radijs

1 green meat radijs

1 blue skin radijs

2 el rijstazijn

1 el suiker

½ tl zout

Bereiding

Spoel de pokébowlrijst goed af onder koud water. Kook volgens de traditionele methode: 1 deel rijst op 1,2 deel water, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Laat daarna 10 minuten rusten. Meng met een beetje rijstazijn, suiker en zout.
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze vervolgens in fijne julienne reepjes.
Snijd de radijssoorten en chioggia biet dun op de mandoline. Meng met 2 el rijstazijn en laat 10 minuten marineren.
Snijd de rode kool dun op de mandoline en de avocado in schijfjes.
Snijd de zalm in blokken van ca. 3 cm. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een hete pan met olie tot de buitenkant krokant is en de binnenkant nog sappig. Laat kort rusten.
Verdeel de rijst over de kommen. Leg daarop de rode kool, wortel, avocado, ingelegde radijs en biet. Verdeel de krokante zalm over de bowl. Dresseer met wasabisaus en serveer direct.

De smaakmakers van dit recept.

Hela Wasabisaus met Mierikswortel 800 ml

€ 5,50

Bekijk product

Meer Hela recepten.

Ontdek meer smakelijke creaties – Verken onze andere heerlijke recepten en verrijk je keukenervaring!

mosterd-dille dressing kaasplateau met crudites

Kaasplateau met crudités, vleeswaren en Hela Mosterd-Dille dressing

met Hela Honing-Mosterd Dressing als smaakmaker.
Bekijk recept
honing-mosterd dressing rucola salade met geitenkaas en geroosterde bospeen

Rucola salade met geitenkaas, geroosterde bospeen en Hela Honing-Mosterd Dressing.

met Hela Honing-Mosterd Dressing als smaakmaker.
Bekijk recept

Geroosterd brood met frisse groenten en Hela Mosterd-Dille Dressing.

met Hela Mosterd-Dille Dressing als smaakmaker.
Bekijk recept
Hela Webshop

Voor Elke Foodprofessional

Alle rechten voorbehouden

✕