Ga naar de inhoud
  • Home
  • Shop
    • Hela Kruiden Ketchup
    • Hela Maaltijdsaus
    • Hela Dressing
    • Hela Snacksaus
    • Hela Kruidenmix
    • Hela Kruidenolie
  • Over
  • Recepten
  • Contact
  • Mijn account
  • Home
  • Shop
    • Hela Kruiden Ketchup
    • Hela Maaltijdsaus
    • Hela Dressing
    • Hela Snacksaus
    • Hela Kruidenmix
    • Hela Kruidenolie
  • Over
  • Recepten
  • Contact
  • Mijn account
€ 0,00 0 Winkelwagen

Terug naar alle recepten

Pavlova met citrusfruit

Met Hela Goudsbloemblaadjes als smaakmaker.

voor 4 personen

1 tl Hela Goudsbloemblaadjes

Hela California Sun Lemon naar smaak

240 g kristalsuiker

50 ml water

4 dl hangop

4 el lemoncurd

2 bloedsinaasappels

1 handsinaasappel

1 grapefruit

3 st. eiwit

Hela Goudsbloem - Hela California Sun Lemon - Pavlova dessert

Bereiding

Verwarm de oven voor op 65 graden.
Verwarm de kristalsuiker met het water in een steelpan tot de suiker geheel is opgelost. Zet het vuur iets hoger en verwarm de siroop tot 121 graden.
Klop ondertussen het eiwit stijf in de planeetmenger en voeg er druppelsgewijs en al kloppend de hete suikersiroop aan toe.
Blijf kloppen tot de massa lauwwarm is.
Schep in een spuitzak met een glad mondje en spuit grote dotten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het eiwit met behulp van een zeefje met de Hela California Sun Lemon en droog gedurende 4 uur in de oven.
Snijd de schil van de verschillende soorten citrusfruit en snijd naar eigen inzicht in partjes of plakjes.
Dresseer de meringues op het bord en schep er de hangop op. Lepel er de lemoncurd bij en dresseer er het citrusfruit bij.
Bestrooi met de Hela Goudsbloemblaadjes en nog wat Hela California Sun Lemon.

De smaakmakers van dit recept.

Meer Hela recepten.

Ontdek meer smakelijke creaties – Verken onze andere heerlijke recepten en verrijk je keukenervaring!

mosterd-dille dressing kaasplateau met crudites

Kaasplateau met crudités, vleeswaren en Hela Mosterd-Dille dressing

met Hela Honing-Mosterd Dressing als smaakmaker.
Bekijk recept
honing-mosterd dressing rucola salade met geitenkaas en geroosterde bospeen

Rucola salade met geitenkaas, geroosterde bospeen en Hela Honing-Mosterd Dressing.

met Hela Honing-Mosterd Dressing als smaakmaker.
Bekijk recept

Geroosterd brood met frisse groenten en Hela Mosterd-Dille Dressing.

met Hela Mosterd-Dille Dressing als smaakmaker.
Bekijk recept
Hela Webshop

Voor Elke Foodprofessional

Alle rechten voorbehouden

✕